Krem čorba od mrkve

Cooking 03. dec 202013:14 > 13:14
Shutterstock

Krem čorba za hladne dane.

Sastojci:

– 1,5 kg mrkve

– 1 glavica luka

– 1 krompir

– 1 korjen peršina

– 2l vode

– 1 kašika maslaca

– 1 kašika suvog biljnog začina

– so, biber

– 1 kisela pavlaka

Priprema:

Očistite mrkvu, peršin i krompir i izrendajte na sitno.

Sitno isjeckajte luk i propržite na maslacu, a zatim dodajte izrendano povrće i dobro promiješajte, pa dodajte vodu.

Kuhajte oko sat vremena na umjerenoj temperaturi, a zatim procijedite.

Povrće ili izblendajte ili ispasirajte. Zatim sve vratite u šerpu zajedno sa tečnošću. 

Dodajte pavlaku, jednu kašiku suhog biljnog začina, malo soli i biber, pa pustite da prokuha.

Pospite sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad