Krem čorba za hladne dane.
Sastojci:
– 1,5 kg mrkve
– 1 glavica luka
– 1 krompir
– 1 korjen peršina
– 2l vode
– 1 kašika maslaca
– 1 kašika suvog biljnog začina
– so, biber
– 1 kisela pavlaka
Priprema:
Očistite mrkvu, peršin i krompir i izrendajte na sitno.
Sitno isjeckajte luk i propržite na maslacu, a zatim dodajte izrendano povrće i dobro promiješajte, pa dodajte vodu.
Kuhajte oko sat vremena na umjerenoj temperaturi, a zatim procijedite.
Povrće ili izblendajte ili ispasirajte. Zatim sve vratite u šerpu zajedno sa tečnošću.
Dodajte pavlaku, jednu kašiku suhog biljnog začina, malo soli i biber, pa pustite da prokuha.
Pospite sa sitno sjeckanim peršinom i poslužite.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad