Svega je nekoliko vrsta hrane koja su tako prilagodljive kao piletina. Iako je se može poslužiti u gotovo svakom jelu, to ne znači da je uvijek ukusna. Zato je važno marinirati piletinu prije kuhanja, kako biste osigurali da je svaki zalogaj pun okusa, sočan i mekan.
Kao i s bilokojom kulinarskom tehnikom, postoje načini za marinadu koji funkcioniraju bolje od ostalih, kaže Patrick LeBeau, chef u restoranu Bambara u Salt Lake Cityju.
Priprema marinade
Prije nego što krenemo s mariniranjem piletine, potrebno je pripremiti marinadu. Chef LeBeau preporučuje kombiniranje ulja sjemenki grožda, soli, soka od limuna te povrća poput peršina, kopra i vlasca.
“Neutralan okus ulja dopušta okusima povrća da dominiraju i piletina ima višu točku dimljenja tako da ulje neće zagoriti prije nego što se piletina ispeče. Limun također pomaže omekšati piletinu i daje joj okus”, ističe LeBeau.
Chef preporučuje prvo pomiješati ulje, sol i sok od lumuna u zdjeli prije nego što narežete povrće i pomiješate ga s ostalim sastojcima.
“Nasjeckajte začinsko bilje i sve pomiješajte u zdjeli”, kaže LeBeau. Ako to rezultira marinadom koja je malo pregusta za vaš ukus, on preporučuje jednostavno rješenje.
“Ako želite, sve sastojke možete staviti i u blender kako bi sve postalo glatko”, rekao je LeBeau za EatThis.
Mariniranje piletine
Najbolji način za sjediniti piletinu i marinadu je da ih stavite u plastičnu vrećicu.
“Stavite piletinu u veliku plastičnu vrećicu sa zatvaračem i onda uspite marinadu. Nakon toga zatvorite vrećicu i pritisnite rukom kako biste utisnuli ulje u pile i da bi se sve jednako mariniralo”, objašnjava chef.
Prije nego što marinirate piletinu, pazite da ona bude na sobnoj temperaturi kako bi mogla apsorbirati sastojke marinade i da bi postala sočna, tvrdi LeBeau.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!