Čokolada i pečeni lješnjaci, desert koji ćete obožavati.
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice brašna
- pola praška za pecivo
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g šećera
- 200 g maslaca
Glazura
- 500 ml slatko vrhnje
- 200 g čokolade za kuhanje
Dekoracija
- 150 g pečenih lješnjaka
Priprema
Maslac i čokoladu otopite na pari.
Razdvojite bjelanca od žumanjaca. U dubljoj posudi izmiješajte žumanjca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, izmješajte pa dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanaca pa pažljivo špatulom umiješajte snijeg u čokoladnu smjesu.
Pripremljenu smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Napravite čokoladnu glazuru: Čokoladu nasjeckajte na sitno, a slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte preko čokolade i dobro izmiješajte.
Pečenu podlogu izbodite vilicom i prelijte toplom glazurom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, dekorirajte lješnjacima pa dobro ohladite u frižideru.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!