Kremasta čorba od povrća koja se jednostavno priprema.
Sastojci:
– 500 g karfiola
– 1/2 crvenog luka
– 1 češanj bijelog luka
– maslinovo ulje
– 1 mrkva
– 15 g brašna
– 250 ml mlijeka
– 600 ml vode
– 1 list lovora
– prstohvat tucane ljute paprike
– 1 kokošja kocka za supu
– 1 grančica celera
– sol, biber
– 1 kašika maslaca
– rendani parmezan
Priprema:
Zagrijati ulje u posudi, pa popržiti sitno jseckani crveni i bijeli luk.
Dodati mrkvu sječenu na kolutiće i karfiol razdvijen na cvijetove.
Dinstati na umjerenoj temperaturi oko 10 minuta.
Onda dodati brašno i prstohvat tucane ljute paprike i kratko promiješati. Dodati mlijeko, a zatim i vodu.
Dodati i lovorov list, grančicu celera nasjeckanu na veće komade, kokošju kocku i posoliti.
Kuhati poklopljeno 20 minuta, na umjerenoj temperaturi.
Izvaditi lovorov list, pa sve smiksati štapnim mikserom.
Dodati maslac i biber i prokuhati još par minuta.
Čorbu poslužiti posutu svježe rendanim parmezanom.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!