Hrskavi keksići sa bademima.
Sastojci:
– 1 bjelanjak
– 30 g šećera u prahu
– 130 g listića badema
– 1 prstohvat soli
– 2-3 kapi ekstrakta vanilije
– rendana kora od pola narandže
– 5 g brašna
Priprema:
Zagrijati rernu na 150 stepeni.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i premazati uljem pomoću papirnate salvete.
U posudi viljuškom umutiti bjelanjak, šećer u prahu i prstohvat soli.
Umješati ekstrakt vanile, rendanu koru od pola narandže, brašno i listiće badema.
Na pripremljenu tepsiju stavite po jednu kašiku smjese i dovoljno razmaknite. Poravnajte ivice viljuškom umočenom u hladnu vodu. Paziti da nema praznina između badema.
Pecite oko 20 minuta, ili dok kolačići ne postanu zlatno smeđi. Tačno vrijeme zavisi od debljine keksića.
Ostaviti da se keksići ohlade, a zatim ih podići tankom metalnom lopaticom i prebaciti na rešetku za hlađenje.
Ako se nisu svi keksići ispekli u prvoj turi, peći ih na istom papiru bez ponovnog podmazivanja.
Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!