Hljeb punjen sirom i bijelim lukom

Cooking 15. nov 202107:19 0 komentara
Shutterstock

Odličan način da iskoristite stari hljeb.

Sastojci:

– 1 manja vekna hljeba

– 200 g rendane gaude

– 150 g feta sira

– 60 g maslaca

– 2 čehnja bijelog luka

– 1 paprika

– sjeckani peršin

Priprema:

Maslac ostaviti da omekša, pa ga izmješati sa izgnječenim bijelim lukom i peršinom. Umotati ga u foliju i satvite u frižider da se stegne.

Hljeb zarezati po dužini nekoliko puta, ali ne do kraja,  zatim zarezati i po širini da se dobiju kockice.

Pomiješati rendani sir i izmrvljenu fetu sa sitno nasjeckanom paprikom.

Proreze hleba napuniti listićima rashlađenog maslaca i pripremljenim nadjevom od sira.

Hljeb staviti u tepsiju, prekriti ga folijom i peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

Skinuti foliju i peći još 10 minuta.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!