Oglas

Jednostavan trik za savršeni roštilj

author
N1 Hrvatska
30. apr. 2022. 22:35
ROŠTILJ
iulian aghei on Unsplash | iulian aghei on Unsplash

Vjerojatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, no važna je i jačina vatre kako ne biste dobili pregorjele burgere i ćevape ili pak uništili pileća krilca.

Oglas

Zaljubljenici u kulinarstvo s Good Housekeepinga odlučili su provjeriti koliko jaka vatra na roštilju treba biti kako bismo izbjegli zagorjelo meso, koje je često i sirovo iznutra, te preporučuju jednostavan način provjere.

Nakon nekoliko testova zaključili su da treba staviti ruku iznad vatre, i to do 15 cm, kada smatrate da je spremna za roštiljanje. Zatim u sekundama izmjerite koliko ste dugo uspjeli držati dlan iznad vatre prije nego što vas je to počelo smetati i saznat ćete je li preslaba ili prejaka.

Prema njihovim preporukama, ako držite ruku tek dvije sekunde, vatra je jaka. Izdržite li tri do četiri sekunde, radi se o srednje prema jakoj vatri, a pet do šest sekundi je srednja jačina. Nadalje, sedam do osam sekundi znači da se radi o slabijoj vatri, a više od toga nije dobro za roštiljanje, prenosi tportal.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama