Kaneloni punjeni piletinom su fantastičan obrok za koji vam hljeb nije potreban.
Oglas
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 pakovanje kanelona
- 1 veći praziluk
- 1 crni luk
- 2 čehna bijelog luka
- 1 veća mrkva
- 1 velika zelena ili crvena paprika
- 400 g pilećih prsa
- 500 ml pasiranog paradajza
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g rendanog parmezana
- začini po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
Pileća prsa isjeći na manje komade i samljeti u sjeckalici. Marinirati u maslinovom ulju i začinima koje volite.
Skuvati kanelone u kuhanoj posoljenoj vodi. Ocijediti i staviti sa strane da se ohlade.
Na maslinovom ulju prodinstati na sitne kockice isječenu mrkvu, luk, papriku, praziluk i na kraju bijeli luk.
Dodati mariniranu piletinu i kada se zapeče dodati četiri supene kašike pasiranog paradajza da smjesa postane kremasta. Skloniti sa šporeta i ohladiti u potpunosti.
Tepsiju premazati sa svih strana maslacem.
Ohlađene kanelone napuniti pripremljenom smjesom cijelom dužinom i poredati u tepsiju.
Napraviti preliv od vrhnja za kuhanje i preostalog pasiranog paradajza. Preliti napunjene kanelone i zapeći 25 minuta na 180 stepeni.
Izvaditi iz rerne i dok je jos vruće posuti rendanim parmezanom. Servirajte i uživajte u bogatstvu okusa.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas