Oglas

Kaneloni punjeni piletinom

author
Coolinarika
18. jun. 2022. 14:12
Traditional,Baked,Cannelloni,With,Meat,Filling,And,Sauce,On,A
Shutterstock | Shutterstock

Kaneloni punjeni piletinom su fantastičan obrok za koji vam hljeb nije potreban.

Oglas

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 pakovanje kanelona

- 1 veći praziluk

- 1 crni luk

- 2 čehna bijelog luka

- 1 veća mrkva

- 1 velika zelena ili crvena paprika

- 400 g pilećih prsa

- 500 ml pasiranog paradajza

- 500 ml vrhnja za kuhanje

- 150 g rendanog parmezana

- začini po želji

- maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa isjeći na manje komade i samljeti u sjeckalici. Marinirati u maslinovom ulju i začinima koje volite.

Skuvati kanelone u kuhanoj posoljenoj vodi. Ocijediti i staviti sa strane da se ohlade.

Na maslinovom ulju prodinstati na sitne kockice isječenu mrkvu, luk, papriku, praziluk i na kraju bijeli luk.

Dodati mariniranu piletinu i kada se zapeče dodati četiri supene kašike pasiranog paradajza da smjesa postane kremasta. Skloniti sa šporeta i ohladiti u potpunosti.

Tepsiju premazati sa svih strana maslacem.

Ohlađene kanelone napuniti pripremljenom smjesom cijelom dužinom i poredati u tepsiju.

Napraviti preliv od vrhnja za kuhanje i preostalog pasiranog paradajza. Preliti napunjene kanelone i zapeći 25 minuta na 180 stepeni.

Izvaditi iz rerne i dok je jos vruće posuti rendanim parmezanom. Servirajte i uživajte u bogatstvu okusa.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama