Rozo, ljetno piće savršeno za tople ljetne dane
Uzimajući inspiraciju iz drveta kedra koje je prije 20 godina zasadio doktor medicine Daniel Shipton, ovo piće predstavlja duh Hertford Housea: mirisne jagode i šareni Aperol okupljaju se osvježavajući vaš duh, bilo da je to aromatični čileanski pisco ili osvježavajući, klasični džin.
1 čaša
2 jagode, plus ½ jagode za ukrašavanje
20ml gomme sirupa
35 ml džina ili piska
20ml Aperola
25 ml limunovog soka
Zgnječite jagode u dnu šejkera, zatim ulijte sirup, a zatim džin ili pisco, Aperol i limunov sok. Dodajte veliku šaku leda, snažno promućkajte, a zatim procijedite u čašu napunjenu s još leda. Ukrasite polovicom jagode i uživajte.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!