Fantastična kremasta juha s đumbirom.
Sastojci:
– 500 g mrkve
– 1 manji crveni luk
– korijen svježeg đumbira (7 centimetara dug)
– 1 l juhe od povrća
– 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
– malo maslinovog ulja
– malo muškatnog oraha
– sol, papar
– 100 ml kiselog vrhnja
– malo peršina
Priprema:
U posudu stavite malo maslinovog ulja, grubo narezan luk i grubo narezan đumbir, pa dinstati dok luk ne postane staklast.
Dodati narezanu mrkvu, juhu, sok od naranče i pojačati temperaturu da brže provrije, a onda smanjiti i na umjerenoj temperaturi poklopljeno kuhati dok mrkva ne omekša (oko 45 minuta).
Izvaditi đumbir i u blenderu umutiti povrće, pa vratiti u posudu.
Posoliti, popapriti, dodati malo muškatnog oraha i ako je gusto još malo vode.
Poslije minutu-dvije skloniti sa štednjaka.
Može se jesti i topla i hladna. U svakom slučaju pred serviranje ukrasiti kiselim vrhnjem i peršinom.
Dobar tek!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!