Krem juha od mrkve i đumbira

Cooking 17. feb 202108:27 0 komentara
Shutterstock

Fantastična kremasta juha s đumbirom.

Sastojci:

– 500 g mrkve

– 1 manji crveni luk

– korijen svježeg đumbira (7 centimetara dug)

– 1 l juhe od povrća

– 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče

– malo maslinovog ulja

– malo muškatnog oraha

– sol, papar

– 100 ml kiselog vrhnja

– malo peršina

Priprema:

U posudu stavite malo maslinovog ulja, grubo narezan luk i grubo narezan đumbir, pa dinstati dok luk ne postane staklast.

Dodati narezanu mrkvu, juhu, sok od naranče i pojačati temperaturu da brže provrije, a onda smanjiti i na umjerenoj temperaturi poklopljeno kuhati dok mrkva ne omekša (oko 45 minuta).

Izvaditi đumbir i u blenderu umutiti povrće, pa vratiti u posudu.

Posoliti, popapriti, dodati malo muškatnog oraha i ako je gusto još malo vode.

Poslije minutu-dvije skloniti sa štednjaka.

Može se jesti i topla i hladna. U svakom slučaju pred serviranje ukrasiti kiselim vrhnjem i peršinom.

Dobar tek!

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!