Strawberry Fool britanski je desert s ovim proljetnim voćem u glavnoj ulozi.
Neki tvrde da je dobio ime od francuskog termina fouler koji označavanje gnječenje ili pretvaranje namirnice u pire. Jagode se, uistinu, zgnječe prije nego što se povežu s ostalim sastojcima u ovom desertu.
Drugi su, pak, uvjereni, da je recept toliko jednostavan da ga može svladati i najveća budala.
Vjeruje se da je prvi Strawberry Fool napravljen još u 16. stoljeću – tada se pripremao s kremom, a danas se uglavnom radi od šlaga. Iako se bilo koja vrsta voća može upotrijebiti u desertu, najčešće se radi s jagodama i rabarbarom.
Sastojci za Strawberry Fool:
- 500 g očišćenih svježih jagoda
- 250 ml vrhnja za šlag
- 30 ml limunova soka
- 25 g šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat crnog mljevenog papra
- svježi listići mente za ukrašavanje
Priprema:
Operite jagode, uklonite zelene dijelove, a plodove narežite na manje komade. Stavite jagode u zdjelu zajedno s limunovim sokom i malo papra. S vilicom zgnječite jagode u kašu. Pustite da se jagode mariniraju oko sat vremena u hladnjaku. Vrhnje izmiksajte u šlag zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Šlag pomiješajte sa zgnječenim jagodama i poslužite u čaši s malom svježih listića mente. Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!