Mafini koji brzo nestaju sa tanjira.
Sastojci:
Za pire od bundeve:
– 200 g bundeve
– 50 g maslaca
– 50 ml mlijeka
– sol, biber prstohvat kurkume
Za mafine:
– pire od bundeve
– 200 g brašna
– 2 jajeta
– 1 prašak za pecivo
– 100 ml čvrstog jogurta
– 150 g fete
– šaka sjemenki od bundeve
– sol, biber
Priprema:
Pripremite pire od bundeve. Bundevu nasjeckajte na kockice i prelijte vodom. Kuhajte je 20 minuta na umjerenoj temperaturi.
Procijedite bundevu, dodajte mlijeko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.
U jednoj posudu pomješajte jaja, pire od bundeve, jogurt i fetu, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suhe sastojke sjedinite u glatku smjesu.
Smjesu stavite u kalup za mafine, a na vrh svakog mafina stavite nekoliko sjemenki bundeve. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!