Teleća rebra jedan su od najslasnijih oborka kada je u pitanju meso. Njihova dobra priprema garantira fantastičan obrok za sve one koji vole jesti meso. Dobra stvar je što ih uz pomoć pretis lonca možete pripremiti jako brzo, a svi će biti oduševljeni rezultatom. Rebra će biti fantastično mekana, meso ukusno i fantastično kuhano. Naravno tu će biti i onaj hrskavi dio zbog kojeg svi volimo rebarca.
Kada odaberete kvalitetan komad telećih rebara uvijek obratite pažnju da ne budu previše masna. Birajte komade koji na sebi imaju što više čistog mesa.
Zamolite mesara da vam rebra siječe na pravilne manje kockice kako bi ih mogli lakše pripremiti.
Mariniranje telećih rebara:
Rebra se mogu marinirati i staviti sat-dva u frižider ali i na isti način pripremiti bez odlaganja mesa. Kada pristupite pripremi rebra polijte uljem, dobro posolite i utrljate ravnomjerno sol u sve dijelove, u tome će vam pomoći ulje koje raspoređuje ravnomjerno sol i ostale začine koje ćete dodati. Nakon što ste utrljali sol, dodajte mjlevenu papriku i vegetu te ponovite postupak. Kada se rebra spreme probajte ih i dodajte začinsko bilje od kojih je bosiljak savršen, a rebra dobiju poseban okus i kada ih finalizirate mediteranskom mješavinom.
Način brze pripreme telećih rebara
U pretis lonac uspite ulje toliko da prekrije dno sa oko 2-3 centimetra pustite da se zagrije i komade mariniranih rebara poredajte tako da se zapeku na vrelom ulju. Rebra zapecite sa obje strane dok se ne formira kožica ali pazite da ne izgore. Nakon što ste isprekli teleća rebra na vrelom ulju u pretis dodajte vodu tako da prekrije donji dio rebara (ne mora prekriti cijelu površinu mesa). Zatvorite pretis lonac i sačekajte da pusti paru.
Kada pretis lonac pusti paru smanjite jačinu ringle na 2 i ostavite da se meso krčka 45 minuta.
Otvorite pretis lonac i provjerite koliko je vode ostalo u loncu, dodajte komadić putera kako bi dobili gušću teksturu tečnosti koja je preostala i koristite je kao preljev. Kuhajte na tihoj vatri po potrebi dok višak vode ne ispari.
Kada teleća rebra izvadite iz lonca odmah ćete primjetiti da su fantastično skuhana i mekana, začinite ih začinskim biljem i servirajte.
Idealan prilog uz teleća rebra su krompirići koje možete dodati u pretis lonac 15 minuta prije kraja kuhanja ili ih pripremiti odvojeno.
Uživajte!
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!