Najmlađa majstorica bureka, počela kuhati sa pet godina (VIDEO)

Cooking 13. jun 202416:32 1 komentar
Screenshot/TikTok

Nedaleko od Beograda, u mjestu Obrenovac, nalazi se pekara Tijana u kojoj radi mala Lena. Karijeru je započela sa samo 5 godina, kad je napravila svoja prva peciva.

Djevojčica Lena (9) postala je poznata kao najmlađa burek-majstorica u Srbiji. Pite je naučila raditi s osam godina, a danas radi sve – od kiflice do hrenovki u tijestu… Ipak, najviše voli raditi pitu sa sirom – sirnicu.

Njezin je otac izjavio kako je sama pokazala interes za kuhanje, piše 24sata.hr.

“Lena je sama pokazala interes da nauči ovaj posao. Ja sam tu da joj pomognem, da je naučim da bude prava majstorica i da sve zna raditi ručno”, rekao je otac ‘Lovcu na ukuse’.

On je u tom poslu već 30 godina. Pekaru su nazvali prema najstarijem djetetu, Tijani.

@lule_eatsU pekari Tijana u Obrenovcu nas je dočekala Lena Kljajić naš najmladji burek majstor. Imali smo dogovor da posle snimanja odemo i na partiju fudbala !

♬ original sound – Luka Rosandic

Lena je vrlo spretna, nakon što umijesi tijesto, otac ga nareže na manje komade kako bi joj bilo lakše. Zatim mala kuharica sve skupa formira u kugle te nastavlja posao. Ali ne troši vrijeme previše jer dok joj se tijesto odmara, ona radi kiflice i hrenovke u tijestu.

Sve radi majstorski, ima iskustva te uživa u tome. Zna sve trikove, kako namazati uljem, kako posipati sjemenke te druge načine izrade finih peciva i pita.

Tijesto od pite razvuče te ga vrti u vazduhu, sposobna je i vidi se da u svemu uživa. Postala je prava kulinarska zvijezda, a sve skupa izgleda super – sočno, hrskavo i zlatno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare