Nisu lijepi, ali su preukusni: Recept za kekse koji se rade od 3 sastojka

Cooking 25. jan 202517:54 0 komentara
Shutterstock

Brutti ma buoni klasični su talijanski kolačići koji se u prijevodu nazivaju „ružni, ali dobri“. Poznati su i kao mandorlati di San Clement, a omiljeni su u Toskani. Za pripremu će vam biti potrebni orašasti plodovi poput badema ili lješnjaka te šećer i bjelanjci.

Brutti ma Buoni – sastojci:

  • 170 g lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 3 srednja jaja (samo bjelanjak)

Brutti ma Buoni – priprema:

U sjeckalici ili mlincu usitnite lješnjake i šećer dok ne dobijete teksturu sličnu pijesku. Pazite da ne pretjerate s miješanjem kako ne biste dobili maslac od lješnjaka.

Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg.

Zagrijte smjesu od lješnjaka i šećera u loncu na laganoj vatri. Dodajte trećinu istučenih bjelanjaka u smjesu od lješnjaka i šećera te lagano umiješajte. Umiješajte i preostale tučene bjelanjke dok se ne sjedini. Nastavite kuhati na laganoj vatri dok se smjesa ne zgusne — to obično traje oko 30 minuta uz stalno miješanje.

Zagrijte pećnicu na 150°C. Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu i istiskujte u hrpicama na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljan razmak između njih pa pecite oko 30 minuta.

Prema želji kekse pospite mljevenim lješnjacima i/ili šećerom u prahu.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!