Oglas

Pastrmka i povrće iz rerne

author
Coolinarika
15. nov. 2021. 12:32
1631973835-shutterstock_1161106507-750x515
Shutterstock | Shutterstock

Pečena pastrmka sa povrćem, ručak za cijelu porodicu.

Oglas

Sastojci:

– 4 pastrmke

– 1 glavica crnog luka

– 4 čehnja bijelog luka

– 1 mrkva

– peršin, ružmarin

– lovorov list

– limun

– sol, biber

– malo bijelog vina

– maslinovo ulje

Priprema:

Pastrmku očistiti i posoliti.

Isjeckati sitno crni luk, bijeli luk, a mrkvu izrendati na krupno rende.

Peršin sitno isjeckati, sve to posoliti, dodati malo bibera i ulja, pa izmješati i time napuniti pastrmku.

Nauljiti dobro tepsiju, pa staviti pastrmke, preliti maslinovim uljem i bijelim vinom.

Dodati ružmarin, lovorov list i peći na 200 stepeni dok ne porumene.

U toku pečenja povremeno ih prelijte masnoćom iz pleha.

Limun iscjediti preko pastrmki, pa poslužite uz bareni krompir sa blitvom ili uz pirinač.

Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama