Oglas

Odličan recept

Pečena jaja s tikvicama: Recept za fini doručak, ručak ili večeru bez puno filozofiranja

author
Punkufer.hr
19. aug. 2025. 11:54
jaja tikvice
Foto: Shutterstock

Tikvice su fleksibilno ljetno povrće koje se može koristiti na različite načine – možete ga pohati, pržiti, pirjati, dodavati različitim jelima na žlicu, ali i transformirati u tijesto za pizzu, peciva i kruh.

Oglas

S tikvicama možete napraviti ova zabavna gnijezda s jajima, a koja se mogu servirati za doručak, ručak ili večeru.

Da biste ih napravili poslužite se spiralizatorom ili običnim nožem – važno je tikvice narezati na tanke trakice debljine čačkalice.

Pečena jaja s tikvicama - sastojci:

Oglas

6 jaja

6 manjih tikvica

30 g svježe naribanog parmezana

1 čajna žličica češnjaka u prahu

Oglas

sol i papar po želji

biljno ulje za prženje

Pečena jaja s tikvicama - priprema:

Operite tikvice, posušite ih pa narežite na tanke trakice. Ako imate na raspolaganju spiralizator, upotrijebite ga. Posolite narezane tikvice i pustite oko pet minuta da odstoje i otpuste vodu. Ocijedite višak vode iz tikvica.

Oglas

Stavite ocijeđene tikvice u zdjelu i začinite ih sa solju, paprom i češnjakom u prahu.

Lim za pečenje namastite uljem i/ili obložite papirom za pečenje pa na njemu napravite šest gnijezda od začinjenih tikvica.

U udubinu svakog gnijezda stavite po jedno jaje, po njemu pospite naribani parmezan, sol i papar po želji. Sve zajedno stavite u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko sedam do osam minuta, odnosno dok jaja nisu pečena do kraja.

Poslužite gnijezda samostalno, ili kao prilog uz jelo. Prijatno!

Oglas

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama