Posni ručak od povrća i gljiva zapečen u rerni.
Sastojci:
– 1 crveni luk
– 1 mrkva
– 1 prut celera
– 6 gljiva
– 5 krompira
– 1 šolja od 2 dl riže
– 1 kašika suhog biljnog začina
– 1 kašičica bibera, malo soli
– 1/3 kašičice ljute tucane paprike
– 1 kašika slatke mljevene paprike
– 2 kašike sjeckanog peršina
– 3 šolje od 2 dl vode
Priprema:
Na malo ulja propržite na kockice sječeni crveni luk, celer i mrkvu dok malo ne omekšaju.
Dodajte gljive isječene na listiće i jos malo propržite da i one omekšaju.
Zatim dodajte kockice krompira i pržite jos minut, pa dodaj suvi biljni začin, tucanu papriku, biber i so.
U sve to dodajte rižu i slatku papriku, pa zalijte vodom.
Na kraju dodajte sjeckani peršin i promješajte.
Pecite na 180 stepeni dok voda ne ispari, a riža ne bude gotova.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!