Poslastica sa orasima koja se odlično slaže sa kafom ili čajem.
Oglas
Sastojci:
Tijesto:
– 500 g mekog brašna
- 1 jaje
- 25 g svježeg kvasca
- 1/2 dl ulja
- 2 kašike šećera
- 3 dl mlijeka
Nadjev:
- 200 g mljevenih oraha
- 12 kašika mlijeka
- 6 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
- 2 kašike prezli
Preljev:
- 2-3 dl mlijeka
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Prvo stavite svježi kvasac u šolju. Razmutite ga sa malo toplog mlijeka.
Dodajte kašiku brašna, malo šećera i malo soli. Poklopite i pustite da kvasac naraste.
U 500 g mekog brašna, dodajte jaje, šećer, ulje, narasli kvasac i zamijesite tijesto, dodajući postepeno mlijeko.
Pokrijte i ostavite na toplom da tijesto naraste.
Nadev:
Zakuhajte mlijeko, šećer i vanil šećer. Prelijte preko oraha i prezli.
Sad dodajte i malo ruma. Dobro izmješajte nadev.
Tijesto razvaljajte u oblik pravougaonika. Rasporedite nadjev po cijeloj površini tijesta.
Zarolajte tijesto i sjecite ga na kolutove debljine jedan centimetar.
Slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Rernu zagrijte na 200 stepeni i pecite ih 15 do 20 minuta.
Preljev:
Zagrijte mlijeko, šećer i vanilin šećer.
Takvim preljevom prelijte svaki pužić, i to čim budu pečeni, jer vrući bolje upijaju preljev.
Prijatno!
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas