Oglas

Recept za "crvenkapicu" koju morate isprobati ako volite kremaste kolače

author
N1 Info
15. aug. 2025. 17:51
black-forest-cake-58677_1280
Pixabay

Spoj višanja i sira nije tako uobičajen, ali u kolaču imena 'crvenkapica' fantastično funkcionira.

Oglas

Taj jednostavni kolač mnogima je najdraži, a portal zadovoljna.hr objavljuje recept kojim možete razveseliti ljubitelje kremastih kolača.

Kolač crvenkapica - sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 170 g šećera
  • 1 kiselo vrhnje (200 g)
  • 100 g margarina ili maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 kašika brašna
  • 1 staklenka višanja

Za kremu:

  • 750 g svježeg sira
  • 5 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 želatina (10 g)
  • 4 kašike hladne vode za želatinu
  • 1 l vrhnja za šlag

Za preljev:

  • 400 ml soka od višanja
  • 4 kaašike šećera
  • 2 vrećice crvenog preljeva za torte

Kolač crvenkapica - priprema:

Prvo procijedite višnje, ostavite ih tako da se cijede. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. U drugu posudu stavite žumanjke i šećer te pjenasto izradite. Nastavite dodavati kiselo vrhnje i margarin koji ste prethodno istopili i prohladili, kratko miksajte.

Oglas

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i dodajte u ostale sastojke, izradite smjesu. Dodajte pripremljene bjelanjke i sjedinite pjenjačom.

Smjesu rasporedite po masnom papiru u obruču promjera 31 x 29 cm. Možete to učiniti i u tepsiji koju ste prethodno pouljili i pobrašnili.

Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10 minuta. Zatim ga izvadite i rasporedite višnje, lagano ih pritisnite rukama. Biskvit zajedno s višnjama stavite peći još 20 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi.

Dalje možete odlijepiti papir od biskvita ako ste ga pekli u obruču i prebaciti na tacnu zajedno s obručem. Ako ste biskvit pekli u tepsiji, tako ga ostavite i dalje kolač slažite u njoj.

Oglas

Za kremu sa sirom prvo želatinu pomiješajte s vodom u lončiću i ostavite da stoji oko 10 minuta. Sir izradite sa šećerom i vanilin šećerom. Stegnutu želatinu stavite da se otapa iznad lagane vatre, neka bude u zraku da ne bude vruća. Otopljenu želatinu lagano sipajte u smjesu sa sirom dok miksate.

Posebno izradite vrhnje za šlag u većoj zdjeli. Dodajte pripremljeni sir i lagano sjedinite pjenjačom. Smjesu rasporedite po biskvitu. Za crveni preljev u preostali sok od višanja dodajte vodu da dobijete 400 ml.

Crveni preljev u prahu dodajte u lonac. Prelijte s malo soka, miješajte pjenjačom, a zatim ulijte i preostali sok. Dodajte šećer i sve stavite kuhati. Neka preljev kuha dok se sastojci ne istope, a onda sklonite s vatre.

Miješajte još malo i dok je preljev tekući, prelijte ga preko kreme. Kolač stavite na hlađenje.

Oglas

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama