Oglas

Recept za najbolji pire krompir - cijeli život ga krivo radimo...

author
24 sata.hr
03. maj. 2024. 14:06
krompir
Pixabay/Ilustracija | Pixabay/Ilustracija

Ima li boljeg priloga od pire krompira? Ide uz pečeno meso, gulaše, a za punjene paprike i sarme ni ne postoji drugi prilog.

Oglas

Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krumpir.

Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krompir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac.

Da ne dužimo, ovo je Tylerov recept za pire krompir:


  • U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 kašikice maslinovog ulja i 3 kašikice maslaca

  • Po želji možete dodati sol, začine ili bijeli luk

  • Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta

  • Procijedite krompire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krompirima

  • Propasirajte krompir


Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi - krompira i tekućine u kojoj se kuhao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama