Recept za teleću čorbu

Cooking 03. nov 202307:21 0 komentara
Shutterstock

Teleće meso i kuhano povrće čine ovu čorbu lako svarljivom, što je dobro za probavni sistem.

Sastojci:

  • 500 grama telećeg mesa (najbolje od buta ili plećke), isjeckanog na kockice
  • 1 glavica crnog luka, sitno isjeckana
  • 2 paprike, isjeckane na kolutove
  • 2 krompira, isjeckana na kolutove
  • 2 lista celera, isjeckana na kolutove
  • 2 čehne bijelog luka, sitno isjeckana
  • 2 supene kašike maslaca ili ulja
  • 2 litra goveđe supe (možete koristiti kocku za supu i vodu)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kriške limuna (opciono)
  • svjež peršun za dekoraciju

Priprema:

U velikom loncu, zagrijte maslac ili ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i bijeli luk, pa propržite dok ne postanu staklasti. Dodajte isjeckane šargarepe, krompire i celer. Nastavite kuhati i miješati nekoliko minuta.

Sipajte goveđu supu u lonac i pustite da proključa.

Zatim smanjite vatru na minimum, pokrijte lonac i kuhajte povrće dok ne omekša, obično oko 20-25 minuta.

Dodajte isjeckano teleće meso u lonac i kuhajte još 15-20 minuta ili dok meso ne postane nježno.

Posolite i pobiberite čorbu po ukusu. Po želji, možete dodati kriške limuna kako biste dali poseban ukus čorbi.

Poslužite toplo, posipano seckanim svežim peršunom za dekoraciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!