Oglas

Odličan recept

Savršena salata od krastavaca: Toliko je dobra, da se može jesti uz svaki obrok

author
Punkufer.hr
07. jul. 2025. 07:33
krastavci
Foto:Shutterstock

Kimchi je tradicionalni korejski prilog koji se sastoji od začinjenog fermentiranog povrća, a koje se poslužuje uz gotovo svaki obrok.

Oglas

Ljutinu ovome prilogu daje korejski čili prah po imenu gochugaru, no ako ga nemate pri ruci upotrijebiti možete i čili pastu gochujang.

Kimchi se obično priprema od kineskog kupusa, daikona i mrkve, no možete napraviti i verziju sa svježim krastavcem.

Svježina svježih krastavaca savršeno će se sljubiti s tipičnim začinima koji se stavljaju u kimchi – od čili praha do češnjaka i đumbira.

Oglas

Sastojci:

450 g krastavaca

2 žlice čili praha

1 žlica nasjeckanog češnjaka

Oglas

1 žlica naribane jabuke

1 žlica šećera

1 žlica morske soli

1 čajna žličice ribljeg umaka

Oglas

½ čajne žličice nasjeckanog đumbira

Priprema:

Operite krastavce s korom i posušite ih papirnatim ručnikom.

Narežite ih uzdužno na četvrtine i duljine oko pet centimetara.

Oglas

Stavite ih u veću zdjelu i posolite s morskom soli. Umasirajte sol u krastavce i pustite da odstoje oko 20 minuta.

Ocijedite višak tekućine iz zdjele s krastavcima i obrišite višak soli.

U zdjelici pomiješajte naribanu jabuku, šećer, riblji umak, nasjeckani đumbir i češnjak.

Dobivenu smjesu prelijte na krastavce.

Oglas

Prebacite krastavce u čiste staklenke i pokrijte ih. Držite staklenke na sobnoj temperaturi oko 12 do 18 sati, a potom ih prebacite u hladnjak.

Poslužite kao prilog jelima. Prijatno!

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama