Odličan recept
Savršena salata od krastavaca: Toliko je dobra, da se može jesti uz svaki obrok

Kimchi je tradicionalni korejski prilog koji se sastoji od začinjenog fermentiranog povrća, a koje se poslužuje uz gotovo svaki obrok.
Oglas
Ljutinu ovome prilogu daje korejski čili prah po imenu gochugaru, no ako ga nemate pri ruci upotrijebiti možete i čili pastu gochujang.
Kimchi se obično priprema od kineskog kupusa, daikona i mrkve, no možete napraviti i verziju sa svježim krastavcem.
Svježina svježih krastavaca savršeno će se sljubiti s tipičnim začinima koji se stavljaju u kimchi – od čili praha do češnjaka i đumbira.
Oglas
Sastojci:
450 g krastavaca
2 žlice čili praha
1 žlica nasjeckanog češnjaka
Oglas
1 žlica naribane jabuke
1 žlica šećera
1 žlica morske soli
1 čajna žličice ribljeg umaka
Oglas
½ čajne žličice nasjeckanog đumbira
Priprema:
Operite krastavce s korom i posušite ih papirnatim ručnikom.
Narežite ih uzdužno na četvrtine i duljine oko pet centimetara.
Oglas
Stavite ih u veću zdjelu i posolite s morskom soli. Umasirajte sol u krastavce i pustite da odstoje oko 20 minuta.
Ocijedite višak tekućine iz zdjele s krastavcima i obrišite višak soli.
U zdjelici pomiješajte naribanu jabuku, šećer, riblji umak, nasjeckani đumbir i češnjak.
Dobivenu smjesu prelijte na krastavce.
Oglas
Prebacite krastavce u čiste staklenke i pokrijte ih. Držite staklenke na sobnoj temperaturi oko 12 do 18 sati, a potom ih prebacite u hladnjak.
Poslužite kao prilog jelima. Prijatno!
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android /iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas