Sol vam nije potrebna: Dovoljno je svega tri začina za prefini pečeni krumpir
Pečeni krompir sjajan je prilog brojim jelima – bez obzira servirate li ga uz mesno pečenje, ribu ili povrće. Najfiniji je pečeni krumpir koji je hrskav izvana, a mekan i pahuljast iznutra.
Oglas
Ako pokušavate smanjiti količinu soli koju konzumirate tijekom dana, ovaj recept za pečeni krumpir sjajan je izbor.
On, naime, ima fantastičan okus i bez dodatka soli. Dovoljno ga je začiniti s dimljenom paprikom, origanom i češnjakom u prahu te ga dobro premazati uljem prije nego što ga stavite u pećnicu.
Pečeni krumpir bez soli - sastojci:
700 g krumpira za pečenje
2-3 žlice ulja
1 čajna žličica dimljene paprike
1 čajna žličica origana
1 čajna žličica češnjaka u prahu
Pečeni krumpir bez soli - priprema:
U veću posudu stavite ulje, dimljenu papriku, origano i češnjak u prahu i sve dobro promiješajte. U ovu mješavinu dodajte oguljeni krumpir koji ste narezali na manje komade. Dobro premažite krumpir začinima, pa ga prebacite na lim za pečenje.
Posložite krumpir u jednom ravnomjernom sloju na lim za pečenje. Stavite krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite ga oko 45 do 55 minuta, odnosno dok krumpir nije pečen do kraja i ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju. Poslužite pečeni krumpir s prilogom po želji. Prijatno!
╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas