Oglas

Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

author
N1 BiH
06. okt. 2025. 12:10
štrudla od jabuka recept
Shuterstock

Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka.

Oglas

Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka, koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije.

Štrudla od jabuka - sastojci:

  • 1 pakiranje kora za savijaču (možete i sami napraviti vučeno tijesto)
  • 1 kg kiselijih jabuka
  • 10 dag šećera
  • 5 dag maslaca
  • cimet
  • grožđice
  • malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica

Štrudla od jabuka - priprema:

  1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.
  2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje ste prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo izbodite čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih iz izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.

Oglas

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama