Trik za još finiji kuhani krompir sa sastojkom koji mnogi bacaju u smeće

Cooking 03. apr 202314:23 0 komentara

Kuhani krompir može imati vrlo blag okus ako ga ne začinite na odgovarajući način. Da biste unijeli još više okusa u jednostavnu namirnicu poput krompira – skuhajte ga s malo tekućine u kojoj su bili kiseli krastavci.

Iako se tekućina od kiselih krastavaca – i kupovnih i domaće pripremljenih – često baca u smeće, odnosno izlijeva u odvod, to je prava šteta. Ne samo da se može iskoristiti za ponovno kiseljenje povrća već i upotrijebiti u različitim marinadama, umacima, pa čak i koktelima.

Neki chefovi koriste je i u termičkoj obradi krompira. Kako navodi Punkufer, krompir dobro očistite i ogulite po želji, a potom ga stavite kuhati u posoljenu vodu u koju ste dodali i malo tekućine od kiselih krastavaca. Tokom kuhanja krompir će upiti kiselkaste okuse iz tekućine od krastavaca te podariti jelu još bolji okus.

Želite li dodatno podcrtati okuse te tekućine, kuhane krompire začinite s malo ulja, soli, bibera, bijelog luka i nasjeckanog kopra te poslužite kao prilog mesnom ili ribljem jelu. Prijatno!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!