Zašto biste uvijek trebali imati kisele krastavce u zamrzivaču?

Cooking 15. aug 202419:21 0 komentara
Pixabay

Novi kulinarski trend, gdje su kiseli krastavci glavne zvijezde, uzbudljiv je na internetu. Umjesto skupih tartufa ili parmezana, svoje jelo možete začiniti naribanim smrznutim kiselim krastavcima koji značajno poboljšavaju okus jela, pišu na internet portalu Punkufer.si.

Sve što treba da uradite je da turšiju stavite u plastičnu vrećicu, stavite u zamrzivač, a zatim zaboravite na najmanje četiri sata. Kada osjetite da je vašem jelu potrebna svježina i oštriji okus, samo naribajte krastavac na jelo.

Smrznuti kiseli krastavci se, između ostalog, odlično slažu sa raznim salatama, sendvičima, supama, pljeskavicama, pohanim mesom ili pečenim jajima.

Popularan recept u vrućim ljetnim danima je salata od paradajza, maslina i burata začinjena maslinovim uljem i krupnom solju. Višnju na vrhu daju smrznuti kiseli krastavci, koji će salati dati svježinu koja nam je svima potrebna u ljetnim vrućinama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!