Krune za žene koje su izgubile kosu zbog kemoterapije

Lifestyle 08. dec 201614:39 > 14:41
Facebook

Kompanija iz Seattlea Sarahenna se bavi uslugama ukrašavanja tijela kanom (body art), a mušterije ih biraju iz različitih razloga - neke usluge traže za vjenčanje, a neke žele da im se dodatno ukrasi trudnički stomak.

No, pored tipičnih ukrašavanja, kompanija Sarahenna je posvećena i tome da pomaže onima kojima treba pomoć za podizanje samopouzdanje. Iz tog razloga nude “krune od kane” ženama koje su izgubile kosu nakon kemoterapije.

“Oduvijek sam znala da želim pomagati drugima na smislen način”, kazala je osnivačica kompanije Sarah Walters za Mashable.

Nakon što me moja majka zamolila da napravim krunu za njenu prijateljicu koja se borila protiv raka 2010. godine, znala sam da to želim činiti za sve one koji su izgubili kosu tokom kemoterapije“, dodala je.

Moji klijenti su mi rekli da se osjećaju lijepo a pažnja koju dobijaju od stranaca je sada zbog umjetnosti koja se nalazi na njihovim glavama, a ne zbog bolesti“, kazala je.

Svaka kruna je pažljivo stvarana, a Sarah je radi pomoću tradicionalne indijske kane i sigurna je za upotrebu.

Kako bi se nacrtala kruna, potrebno je od 45 do 90 minuta, a traje od jednog do tri sedmice.

“To je pozitivno iskustvo tokom teškog vremena”, objasnila je umjetnica te dodala kako se nada da se zbog toga žene osjećaju voljeno.

Radove Sarah Walters možete pratiti na Facebooku i Instagramu.

Facebook / Sarahenna
Facebook / Sarahenna
Facebook / Sarahenna
Facebook / Sarahenna
Facebook / Sarahenna

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.