Hrvat u Dubaiju dobio pet kilograma zlata

Lifestyle 23. jan 201509:01 > 09:52
Reuters

Hrvat Dražen Maglov osvojio je u nagradnom izvlačenju u Dubajiju nesvakidašnji dobitak, čak pet kilograma zlata.

Zlato je osvojio u nagradnoj igri “Gold and Jewellery Mega Raffle” u sklopu festivala Dubai Shopping Festival koja je održana 16. januara.

“Za samo pet sekundi moj život i život moje porodice promijenio se zauvijek”, rekao je Maglov koji se već bio vratio u Hrvatsku kad je održano izvlačenje.

Maglov je primio poziv iz Dubaija u kojem su mu javili da je osvojio pet kila zlata na Dubai Shopping Festivalu, no bio je siguran da mu neko, ko zna da je bio u odmoru na Dubaiju, pokušava podvaliti. Srećom, nagrada je bila stvarna.

“Kad sam shvatio da je u pitanju istina još uvijek nisam mogao vjerovati. Još uvijek samog sebe uvjeravam da je to stvarno”, naglašava Maglov.

“Vodim mali dućan u Hrvatskoj i imam veliku porodicu o kojoj se brinem. Sad mogu bolje isplanirati život. Hvala, Dubai! Stvarno je to grad zlata”, naglasio je.

Nagradno izvlačenje “Gold and Jewellery Mega Raffle” u kojem je Maglov osvojio zlato najveća je nagradna igra u kojoj se promovira zlato i nakit. U igri automatski učestvuju kupci koji u bilo kojem dućanu kupe nakit ili komad zlata.