Sajam zdravih navika u Sarajevu

Lifestyle 26. nov 201717:03 > 17:07
N1

U Sarajevu je danas održan sajam zdravih navika pod nazivom "Zdravo ljudi".

U sklopu sajma predstavljene su zdrave namirnice i kozmetika, a posjetitelji su također mogli dosta toga naučiti o zdravom načinu života. Stručnjaci su zainteresovane savjetovali o tome kako mogu poboljšati fizičko te emocionalno zdravlje, sa ciljem unapređenja kvalitete života.

“Osjetili smo potrebu da današnjem društvu treba jedan ovakav sajam. Trebamo da ljude naviknemo na zdravo življenje, da pored ubrzanih tokova života ljude trebaju naučiti da paze na svoje zdravlje. Jednostavna implementacija jedne takve ideje je ovaj današnji sajam. Zdravlje je nešto što trebamo čuvati. Sve možemo imati ali zdravlje je nešto što ne možemo kupiti novcem”, izjavio je Halid Gušo, jedan od organizatora.

Sajam je okupio učesnike iz čitave Bosne i Hercegovine, a poseban naglasak je bio na malim proizvođačima koji su imali priliku da predstave svoj rad i samim tim dobiju na vidljivost svojih proizvoda.

N1

“Bitan je direktni kontakt između proizvođača i kupca gdje mi možemo objasniti kupcu šta smo radili, na koji način se dobio konačan proizvod. Svi naši proizvodi su bez hemije I aditiva, rađeni po starim receptima. Kako su radile naše majke i nane tako mi radimo i danas. Prednost naših proizvoda je u tome što znate da je prirodno rađen, nema konzervansa i znate šta jedete”, objasnila je Mersiha Skejić, jedna od učesnica.

Ističe da je sajam odlična prilika da se zdrav način života prezentuje i mlađima, koji na taj način mogu od malena da stiću zdrave navike.