Iako je jabuku možda jednostavnije i ukusnije jesti ako ogulite kožu, to zapravo i nije najzdraviji način.
Nutricionistica dr. Joanna McMillan otkrila je da postoji cijeli niz zdravstvenih prednosti za organizam, a koje se nalaze u koži jabuke.
“Jabuke se nutritivno bogate. Biljni spojevi polifenoli su ključ mnogih zdravstvenih prednosti. Nedavno je otkriveno da polifenoli iz jabuke imaju važnu ulogu u mršavljenju i smanjenju rasta stanica raka, a čak i usporavaju razvoj osteoartritisa”, objašnjava dr. McMillan.
Čak i ako uklonite kožu jabuke, unijet ćete u organizam određenu količinu polifenola, ali nutricionistica savjetuje da je pojedete neoguljenu, prenosi Index.hr.
“Čak je dva i pol puta više polifenola u koži. Zato je to zapravo najzdraviji način konzumiranja ove voćke”, savjetuje nutricionistica i dodaje kako su polifenolima bogate i borovnice te zeleni čaj.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.