Tri ključne promjene nakon što prestanete jesti bijeli hljeb

Lifestyle 01. sep 201808:42 > 08:44
Pixabay

Kruh je mnogima omiljena namirnica bez koje ne mogu zamisliti dan. No, isto tako, ova ugljikohidratna bomba dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki štetni za naše tijelo i liniju, dok drugi zaslužuju samo riječi hvale.

1. Izgubit ćete kilograme uzrokovane vodom

Kruh je je prepun ugljikohidrata, a naglo izbacivanje istih iz prehrambenih navika na vašem se tijelu primjećuje gotovo trenutno i to u obliku gubitka kilograma. No nije riječ o instant mršavljenju već o gubitku vode koja se nakuplja u tijelu.

Tijelo skladišti ugljikohidrate u obliku glikogena, mliječne kiseline koja sakuplja vodu. Svaki gram ugljikohidrata zadržan u tijelu, u tijelu zadržava i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Nećete više stalno biti gladni

Prerađeni ugljkohidrati, kakvih je prepun bijeli kruh, u vašem organizmu uzrokuju nagli porast i skok šećera u krvi koji potom vrlo brzo pada. Ove lude promjene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osjećaj gladi i žudnju za hranom zbog čega se debljamo.

No to ne znači da iz vaše prehrane morate u potpunosti izbaciti kruh, već da prazne kalorije i bijeli kruh zamijenite onim napravljenim od cjelovitih žitarica koje reguliraju i balansiraju šećer u krvi, navodi zadovoljna.hr

3. Energija će vam porasti, a probava se poboljšati

Za razliku od imntegralnog ili crnog, bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su prijekopotrebna za normalan rad crijeva i probave. Takva hrana uzrokuje zatvor i probleme s probavom.

Nakon što izbacite bijeli kruh iz menija i u svakodnevnu prehranu uvrstite cjelovite žitarice, probava započinje normalan i olakšan rad.
Isto tako, ugljikohidrati su hrana i gorivo za mozak. Ako je ono kvalitetno mozak radi normalno, bez smetnji, no ako hrana za mozak nije zdrava, tijelo reagira negativno te se pojavljuje osjećaj malaksalosti i umora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.