
Mnogi kruh drže na kuhinjskim plohama ili ga jednostavno odlože u kupljenoj vrećici i ostave ga tako. Ovo nikako nije dobro, a stručnjaci savjetuje da je bolja opcija staviti kruh u zamrzivač.
Najvažniji razlog zašto je loše kruh ostaviti na kuhinjskom ormariću je plijesan. Iako se plijesan može napraviti i u nekvalitetnim plastičnim kutijama za kruh, isto se događa i u škarniclu. Plijesan najviše voli sobnu temperaturu, a ako se jede kruh s plijesni može doći do alergijske reakcije, piše Večernji list.
Ipak, postoji jednostavno rješenje. Kupovina kvalitetne kutije za kruh koja će stajati, recimo, na hladnjaku ili se pak kruh može narezati i staviti u zamrzivač. Ovako će kad se izvadi i odledi uvijek biti mekan, kao da je tek kupljen.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad