Oglas

Presolili ste ručak? Bez brige, postoji način kako spasiti stvar

author
N1 Hrvatska
15. dec. 2019. 15:10
>
15:15
salt-1001054_1280
Pixabay | Pixabay

Ne mora biti kraj svijeta ako vam se dogodi da presolite ono što kuhate. Ovdje su trikovi koje koriste poznati svjetski kuhari, a spasit će vas puno puta tijekom života jer svatko može pogriješiti.

Oglas

Ovdje su savjeti profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo. Saznat ćete kako neutralizirati sol u mesu, juhama, povrću, umacima.

Spas za preslanu juhu

Najjednostavnije je dodati malo vode i prokuhati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili juhu pa ne treba dodavati puno vode.

Oglas

Stavite vrećicu riže u juhu i prokuhajte. Riža će upiti višak soli.

Dodajte malo šećera u juhu, pričekajte da se otopi pa kušajte. Ponavljajte postupak dok okus soli ne postane prihvatljiv.

Namirnice kao što su krumpir, njoki, ili tijesto pomažu apsorbirati višak soli. Na primjer, ubacite oguljen krumpir, i kuhajte ga 10 do 15 minuta pa ga izvadite. Upit će višak soli, a neće pokvariti okus jelu. Njoke i tjesteninu dodajte samo ako po receptu mogu u juhu.

Spasite presoljeno meso

Kiselo vrhnje može spasiti jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselim vrhnjem i ostavite da se hladi.

Oglas

Ako ste presolili mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani kupus, tikvicu ili naribajte sirovi krumpir u smjesu. Sol će se manje osjetiti, a jelo će biti sočno.

Preslano povrće? I za to postoji trik

Umak od povrća spasit ćete rajčicom. Sitno je nasjeckajte u jelo i prokuhajte, prenose 24sata.

Višak soli iz kuhanog povrća uklonit ćete tako da ga zalijete neslanom vrućom vodom i kuhate nekoliko minuta, prenosi BrightSide.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama