Najljubomornija žena na svijetu uvela nove restrikcije mužu

Lifestyle 18. jul 201516:13 > 16:20
Facebook

Prošle godine širom društvenih mreža odjeknula je priča o ''najljubomornijoj ženi na svijetu'', britanki Debbie Wood, koja je u jednom reality showu priznala da svakodnevno tjera na detektor laži, sada, ponovo je u centru britanske javnosti.

Četrdesetrogodišnjakinja pati od gojaznosti, a dobila je naknadu od poreznih obveznika, budući da pati od psihološkog poremećaja koji joj ne dozvoljava da izlazi vani, ili da radi zbog straha od neprihvatanja od strane društva i ismijavanja.

Naknada je iznosila 100.000 funti, a Wood je svom mužu kupila ne jedan ili dva, nego tri XBox igraće konzole, sve kako bi bio u kući i ne bi obraćao pažnju na druge žene.

Svom suprugu Steveu provjerava mobilni telefon, e-mailove, bankovne račune, a sada mu je zabranila i TV, pogotovo ako su Anne Robinson ili Holly Willoughby na ekranu, jer smatra da ih on voli, i da ”nije dobro da gleda druge žene ni na TV-u”.

Facebook

Ovaj par sada većinu svog vremena provodi na igricama. Ona igra Call of Duty i Gran Turismo.

Novcem koji je dobila, kupila je i motorizovani krevet sa masažom, novu kuhinju i još nekoliko stvari za olakšavanje svakodnevnice, koju provodi zaključana u kući.

Njena patološka ljubomora dijagnosticirana je u januaru ove godine, kada joj je ustanovljen Othelov sindrom, poremećaj koji navodi osobu na konstantnu misao da je njen/njegov partner nevjeran, čak bez ikakvih dokaza.