Osvojila pistu: Model sa Downovim sindromom zvijezda NYFW

Lifestyle 15. sep 201507:19 > 07:25
AFP

Tekst koji smo objavili prije tačno mjesec dana na N1 portalu o Madeline Stuart, osamnaestogorišnjakinji, profesionalnom modelu sa Downovim sindromom bio je dosta popularan i čitan, a suštinski je bio najava za ono što se sinoć dešavalo u New Yorku.

Naime, Stuart je ispunila svoj san, i prošetala je pistom New York Fashion Weeka u Grand Central Vanderbilt hali, kao dio FTL Moda prezentacije internacionalnih dizajnera.

Njen izlazak sa dva muška modela koji su bili oslikani bojom za tijelo izazvalo je oduševljenje prisutnih, ali i svjetkih medija.

AFP

Madeline je poslije premijernog prikazivanja u New Yorku, još dva puta izašla na binu, a na posljednjoj šetnji iz publike je izvukla svoju najveću podršku, majku, koju je zagrlila i na taj način joj zahvalila na podršci.

Inače, njena karijera kao modela sa Downovim sindromom počela je prošle godine, kada je majci rekla da želi biti manekenka.

Majka ju je odvela kod profesionalnog fotografa, koji je objavio njene slike na internetu, a kao rezultat toga ona je za kratko vrijeme dobila pet ugovora sa svjetskim agencijama.