Ako na poslu čujete ovu rečenicu, bježite glavom bez obzira

Lifestyle 12. apr 202410:59 1 komentar
Pixabay

Jennifer Brick je savjetnica za karijeru iz New Yorka koja na svom TikTok profilu redovno dijeli savjete vezane za posao. Jedan od njih je nedavno privukao pažnju njenih pratitelja. Naime, ona tvrdi da postoji jedna vrlo toksična fraza koju koriste poslodavci, a znak je upozorenja za sve zaposlene.

“Ako je čujete na razgovoru za posao, na sastanku ili poslovnom događaju – bježite što prije”, rekla je pa otkrila frazu: “Mi smo obitelj.”

Jennifer je u sljedećim videima objasnila kako traženje lojalnosti u “obiteljskom” radnom okruženju vrši dodatan pritisak na zaposlenike da rade još više kako bi postigli potrebne rezultate, piše Index.

“To stvara nezdravu dinamiku moći”

“To stvara okruženje pogodno za iskorištavanje – uključujući prekovremeni rad, preuzimanje previše suvišnih zadataka i izgaranje na poslu jer biste sve učinili za svoju obitelj, zar ne?” rekla je, dodajući kako ova naizgled nevina fraza briše granice između privatnog i poslovnog života.

#related-news_1

“Konačno, to stvara nezdravu dinamiku moći. Ne ispituj svog roditelja, jer ako to učiniš, više nećeš biti dio obitelji”, objasnila je, dodajući kako tvrtka ne može biti vaša obitelj jer ne možete otpustiti svoju obitelj.

“Ne otpuštaš svoju obitelj”

“Ne otpuštaš ni ne napuštaš svoju obitelj. Ne promovirate nekoga iz svoje obitelji. Ne plaćate premalo svoju obitelj”, zaključila je, a brojni tiktokeri složili su se s njom.

“Nazvat će vas dijelom obitelji, a zatim će vas maltretirati dok vas ne prisile da date otkaz”, napisao je jedan tiktoker, a drugi dodao: “Da, čuo sam to na jednom razgovoru za posao i pomislio sam, ‘Kul, ovo će biti super.’ Bio sam u krivu. Velika greška.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare