Čistačica otkrila najprljaviju tajnu hotelskih soba

Pixabay/Ilustracija

Ako hotelske sobe doživljavate kao mjesta gdje možete da se opustite i uživate, dok neko drugi čisti i brine da imate pun ugođaj - razmislite ponovo.

Prema riječima jedne hotelske radnice, piše The New York Post, nikad ne treba koristiti posuđe u hotelskim sobama. Ona kaže da hotel u kojem radi ima sobe s čajnim kuhinjama u kojima postoje tanjiri, pribor za jelo i šerpe, a da je higijena velikog broja gostiju koji koriste to posuđe ispod svakog standarda.

„Prilično je uobičajeno da ljudi koriste posuđe u čajnoj kuhinji, a zatim ga jednostavno vrate u ormarić bez pranja. Svaka soba takođe ima mašinu za sudove, a hotel je obezbjedio i deterdžent. Uopšte mi nije smetalo kad bih pronašla suđe u sudoperi, mogla sam da ga stavim u mašinu i to nije bilo nikakav problem. Ali odložiti prljavo posuđe kao da ga niste koristili? Ko to radi? Odvratno“, objasnila je korisnica Reddita, a prenosi Index.hr.

No, i kad prljavština nije vidljiva, ne treba se opuštati.

Jedna bivša radnica hotela nedavno je objasnila i zašto nikad ne treba piti iz čaša koje dobijete u hotelskoj sobi, a jedan komentar zapravo nagovještava da čaše nisu jedini problem kad je čistoća u pitanju.

“Nikad ne vjerujte čašama u sobama. Osoblje za čišćenje je u tolikoj žurbi da stigne sve da očisti na vrijeme, da će čaše čistiti istim krpama kojim čisti i kupatilo. Naime, cilj je samo da soba izgleda čisto.”

S tim saznanjem možemo samo da zamislimo šta sve koristimo u hotelskim sobama bez razmišljanja, a zapravo “samo izgleda čisto”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare