Jazavčije rupe – planinski kamp srođen sa predjelom

Jazavčije rupe su planinski kamp koji se nalazi na oko desetak kilometara od Han Pijeska. Vlasnici kampa, Vanja i Vesna Drljić, zajedno sa njihovom djecom, sve su u tom kampu osmisli i sagradili zajedničkim snagama, sa ogromnom ljubavlju prema prirodi.

Vanja Drljić je prije 8 godina došao na livadu svojih predaka, sa čvrstom odlukom da napusti posao i život u gradu. Ništa tad na tom mjestu nije bilo izgrađeno a sve što mu je trebalo oduvijek je postojalo i bilo tu pred njim, snažno i samoniklo. Početni kapital za ostvarenje sna uvijek je u srcu; želja da mu priroda i zemlja kojom su gazili oni od kojih je postao daju slobodu, nije prijetila da oduzme ni od mira ni od ljepote. Cilj je bio da se srodi sa predjelom ponovo, da tu živi i postoji, da onima sa istom žudnjom za skladom sa svojim najistinitijim bićem, uznemirenim bukom današnjice, omogući da se zagledaju u isto ovo prostranstvo, da dođu, ne kao turisti, već kao ljudi i prijatelji – prijatelji zamisli koja je u njemu bivala sve jasnija, prijatelji svake travke, bube i leptira kojima je ova planina kuća.

Prvi koji vas na ovom mjestu dočeka sa ljubavlju, je doživotni predsjednik Republike Jazavčije rupe, Cile, pas koga se ne boje ni oni koji imaju paničan strah od pasa. Cile je duša ovog kampa i ovog dijela planine, onaj za koga prvo pitaju posjetioci koji se u Jazavčije rupe vraćaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad