Kada govorimo o uživanju u slatkišima, čokolada je prva na listi omiljenih namirnica. No, znate li konzumirate li pravu ili lažnu čokoladu?
Postoje razni trikovi pomoću kojih možete saznati je li čokolada koju ste kupili kvalitetna ili nije.
To ovisi o načinu na koji se lomi, kao i o zvuku koji proizvodi, piše Danas.
Prilikom lomljenja kvalitetne čokolade čut će se glasan zvuk, dok će se nekvalitetna čokolada početi mrviti. Obratite pozornost i na brzinu topljenja čokolade.
Čokolade s većim postotkom kakao maslaca tope se među prstima jer kakao maslac ima nisku temperaturu topljenja.
Ako je čokolada prava, ne smije vam se topiti u rukama prvih dvadesetak sekundi, a ima još jedna zanimljiva stvar: Pokušajte začepiti nos i pojesti čokoladu. Kada vam se počne topiti u ustima, maknite ruku s nosa i osjetit ćete intenzivniji okus čokolade.
Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!