“Muška voda – ženska radost”: Prirodni lijek za impotenciju iz Kladnja?

N1

“Muška voda – ženska radost” - bio je čuveni reklamni slogan koji je prije 50 godina bio zaštitni znak vode sa izvora usred šume na planini Konjuh kod Kladnja. Da se napiju ove vode, dolazili su muškarci sa problemom impotencije a mnogi kažu da im je pomoglo. Analize tih godina pokazale su da ova voda pomaže kod problema povišenog krvnog pritiska i šećera, poboljšava cirkulaciju i jača vitalnost organizma.

U okviru serijala “Neistraženo” posjetili smo okolinu Kladnja, kako bismo otkrili tajnu “Muške vode” ali i još jednog fenomena koji se nalazi nedaleko – “Djevojačke pećine”.

Mještani Kladnja prisjećaju se vremena kada se Muška voda flaširala i izvozila u 30 zemalja svijeta i kada je ovdje sedmično dolazilo nekoliko punih autobusa iz Njemačke. Spavali su u starom hotelskom kompleksu “Muška voda” koji je razrušen i van pogona od rata devedesetih. Hotel se polako obnavlja a ovdje se nadaju da ponovo imati priliku dočekivati brojne domaće i strane turiste.

Muška voda je flaširana od 1968. do 1992. godine. Posebno se prodavala širom Zapadne Evrope a pamti se da su je u Jugoslaviji, supruge kupovale muževima za rođendan – umjesto kolonjske vode.

Cijelu priču o “Muškoj vodi” i “Djevojačkoj pećini” pogledajte u videu:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad