Najveća greška koju mnogi rade prilikom unošenja biljaka u kuću

Lifestyle 12. nov 202111:14 0 komentara
N1

Iako se čini kao bezazlena greška, može uništiti druge biljke i vaš dom napuniti raznim insektima i štetočinama.

Kako se godišnja doba mijenjaju, tako se mijenjaju i potrebe naših biljaka. Naravno, jedan ključni korak u njezi biljaka kada dođe hladnije vrijeme je vraćanje određenih biljaka unutra ako su se cijelo ljeto grijale na suncu , ali je li to sve? Portal Mindbodygreen otkrio je najbolje savjete stručnjaka za brigu o biljkama prilikom dolaska hladnijeg vremena.

Sobne biljke treba vratiti unutra kada noćne temperature u vašem području padnu ispod 12 stupnjeva Celzijusa, rekla je stručnjakinja za vrtlarstvo Lindsay Pangborn. “Većina biljaka preferira temperature iznad 15 stupnjeva, stoga imajte na umu prognozu ako planirate svoje biljke držati na otvorenom tijekom jeseni”, dodaje ona.

Kada dođe vrijeme da unesete svoje biljke, stručnjakinja Maria Failla kaže da je najveća pogreška koju treba izbjegavati nepregledavanje biljaka za štetočine. Naime, potrebno je isprati biljke crijevom kako bi isprali štetočine prije nego što biljke premjestite na njihovo unutarnje mjesto.

“Obavezno pogledajte i gornju i donju stranu lišća”, napominje Maria, dodajući da pažljivo pregledate stabljike i tlo te uklonite mrtvo i trulo lišće gdje se životinje vole sakriti. Ako primijetite nekoliko insekata, nježno ih uklonite, a ako dođe do zaraze biljke, organski insekticidni sprej može se koristiti za suzbijanje štetočina.

Nakon što su vaše biljke lijepe i čiste, još uvijek nije loša ideja da ih za svaki slučaj držite neko vrijeme dalje od drugih biljaka. Ovaj savjet dolazi od Faille, koja čeka nekoliko tjedana da prati štetočine prije nego što ih dovede blizu svojih drugih biljaka, prenosi Večernji list.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad