Otac i sin na čijoj je svirci Sting slavio rođendan: Oduševio ga je naš sevdah

Lifestyle 04. okt 202210:59 0 komentara
Sarajevski muzički trio u društvu Stinga
Privatna arhiva

Nakon spektakla koji se Sarajlijama priredio u prepunoj Zetri, legendarni Sting odlučio je svoj 71. rođendan proslaviti u jednom od sarajevskih klubova.

Tako je, neočekivano, čast da njihovu svirku sluša Sting, imao sarajevski muzički trio u sastavu Vernes Ljuštaku, Vernesa Deljkić i Ali Ljuštaku. Domaći muzičari bili su oduševljeni dolaskom specijalnost gosta i dobili dodatnu motivaciju da daju sve od sebe.  

“Bilo je čarobno! Svirali smo razne stilove muzike. Stinga je naravno posebno dojmio naš sevdah kojeg smo mi izvodili u art formi. Bio oduševljen zajedno sa svojim bandom, suprugom i prijateljima. Svi smo skupa uživali. Poslije svirke smo razgovarali sa planetarnim velikanom iz svijeta muzike. Vrlo brzo sam shvatio da je riječ o jednom jako normalnom i prirodnom čovjeku i muzičaru.” – za N1 prepričava mladi gitarista, Ali Ljuštaku. 

Posebno zanimljiva i emotivna scena za Stinga bila je kada je saznao da su dva od tri člana sarajevskog benda, Vernes i Ali Ljuštaku zapravo otac i sin. I Stingov sin, Joe Sumner bio je na svirci a prije toga je zagrijavao atmosferu u Zetri, pred koncert svog oca. 

“Naposlijetku, Sting je pohvalio našu tradicionalnu muziku, estetiku i način na koji mi to izvodimo. Posebno je istakao poznatog gitaristu, aranžera i prije svega velikog muzičara, mog oca Vernesa Ljuštakua, kako ga je dojmio njegov način sviranja i pristup muzici. Nakon trosatnog druženja smo se pozdravili i Sting je obećao da će opet doći u Sarajevo.” – svoju priču o nezaboravnoj večeri zavraša Ali Ljuštaku.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!