Ovo je 5 najgorih jela na svijetu: Svaka čast ako ste ih jeli i uživali u njima

Lifestyle 14. jan 202510:15 0 komentara
Shutterstock

Internetska stranica za putovanja i gastronomiju Taste Atlas napravila je analizu najbolje i najgore rangiranih jela među svojim korisnicima. Od 600.000 recenzija izdvojili su 100 najgore rangiranih jela, a mi vam predstavljamo prvih pet s najnižim ocjenama.

1. Blodpalt

Najgore jelo na svijetu, prema mišljenju korisnika TasteAtlasa, je bodpalt, koji ima ocjenu 1,6. Riječ je o jelu sa sjevera Europe iz Laponije.

Te finsko-švedske knedle pripremaju se od raženog ili ječmenog brašna te miješaju sa životinjskom krvlju – nekada se dodavala krv sobova, a danas je svinjska najčešća.

Nekad se blodpalt puni pirjanim gljivama i špekom, a kuha se u mesnom temeljcu. Najčešće se poslužuje kao prilog jelima s džemom od brusnica.

2. Bocadillo de sardinas

Na drugom mjestu ljestvice najgorih jela našao se španjolski sendvič bocadillo de sardinas, koji ima ocjenu 1,9 od sveukupno 5.

Riječ je o sendviču koji se najčešće radi od duguljastog kruha barra de pan, a puni se sardinama. Upotrijebiti možete sardine u ulju, salamuri ili umaku od rajčica.

U sendvič se mogu dodati i kuhana jaja, avokado, masline, majoneza, senf, jogurt, gljive i drugi slični sastojci.

3. Calskrove

Španjolski sendvič slijedi švedsko jelo calskrove. To je calzone punjen hamburgerom i prženim krumpirima – izum restorana Tre Kroner iz Skellefteåa za ljude koji se ne mogu odlučiti bi li naručili pizzu ili hamburger nakon večeri u kojoj su popili previše.

4. Angulas a la cazuela

Angulas a la cazuela je tradicionalno jelo iz Baskije, a uključuje rijetku namirnicu – mlade jegulje koje se pirjaju na maslinovu ulju s češnjakom, čilijem i solju u posebnoj posudi po imenu cazuela.

5. Jellied eels

Jegulje su zvijezde i petog najgoreg jela prema korisnicima Taste Atlasa. Točnije, svojevrsna verzija hladetine od jegulja koje dolaze iz Engleske, a pripremaju se još od 18. stoljeća.

Ovo je jelo nekoć bilo iznimno jeftino – jegulje su se lovile u Temzi, narezale na manje komade, prokuhale u loncu sa začinima, a potom ohladile i poslužile. Danas se rade sa želatinom, a začinjavaju bijelim paprom i octom.

Cijeli popis najgore ocijenjenih jela na svijetu provjerite na službenim stranicama Taste Atlasa.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!