Pogledajte zapanjujuću koncertnu salu iz Las Vegasa: Vizualni sadržaji kao iluzija (VIDEO)

Lifestyle 03. okt 202313:17 0 komentara
Instagram

Arhitektonsko čudo iz Las Vegasa "The Sphere" debitovalo je sa očaravajućim instalacijama nakon dugo vremena, a konačno je projektovalo i svoju prvu emisiju uživo u zatvorenom prostoru. Vizuali u kugli (sferi) prikazuju se na 360 stepeni i daju nevjerovatan osjećaj svim posjetiteljima. Pogledajte snimke u nastavku teksta.

Posjetitelji koncerta podijelili su snimke sa nekim hipnotičkim vizualima. Koristi se cijeli zaokruženi LED ekran, stvarajući iskustvo od 360º gdje su kreativne mogućnosti beskrajne.

Viralni snimak snimljen tokom pjesme “The Fly”, na konertu U2, prikazuje mesto događaja kako se pretvara u tunel visok do neba prekriven trepćućim šarenim digitalnim brojevima dok se krov iznenada približava publici.

Drugi video prikazuje ekran koji prikazuje životnu pustinjsku scenu na zalasku sunca. Da nije bilo rasvjetnih tijela pored bine, gotovo biste vjerovali da je snimak snimljen na drugom otvorenom prostoru zbog nevjerovatnog iluzionog rada projekcija. Na sljedećem, čini se da se portal otvara pred očima prisutnih, gutajući cijelo mjesto dok bend nastavlja da svira.

@lynchmd Never seen anything like this. #sphere ♬ original sound – Paul Lynch

View this post on Instagram

A post shared by Sphere (@spherevegas)

Što se muzike tiče, U2 je ovu rezidenciju od 25 nastupa naslovio U2:UV Achtung Baby Live at Sphere, posvećen potpunom puštanju njihovog albuma Achtung Baby iz 1991., kao i nekih obrada i drugih hitova iz njihove diskografije.

Pošto se radi o koncertu, gigantski ekrani se takođe koriste kako bi se ponudili krupni planovi benda za one koji sjede dalje od bine; ipak, ovo nije uobičajeni koncertni vizual, a kreativni tim je maksimalno iskoristio sferu igrajući se sa više ekrana u krugu.

Opremljen LED ekranom od 160.000 kvadratnih stopa, Sphere Entertainment ga je nazvao “LED ekranom najveće rezolucije na svijetu”. Za oživljavanje ovih upečatljivih vizuala, Sphere koristi hiljade LED pakova koji sadrže po 48 pojedinačnih LED dioda. Strateški postavljeni na udaljenosti od 8 inča, ovi uređaji mogu prikazati 256 miliona različitih boja, prenosi MyModernMet.

Ako to želite vidjeti svojim očima, još uvijek je na raspolaganju nekoliko ulaznica za rezidenciju U2, koja će trajati do 16. decembra 2023.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad