Profesionalna astrologinja za N1 o 2024: Stiže nam godina transformacije, godina sa brojem 8

Lifestyle 15. dec 202312:28 1 komentar
Pixabay/Godina velikih promjena

Stiže Nova godina. Po broju koju nosi u sebi, kako kaže, Nataša Panić, certifikovani profesionalni astrolog, koja je svoje znanje stekla na četvorogodišnjem školovanju na Institutu za astrološka istraživanja “Johannes Kepler”, rekli bi da nam stiže godina velike transformacije (godina sa brojem 8). Po astrološkim postavkama moguće je da je ova godina zapravo uvod u godine koje nose velike promjene.

I ovu, kao i prošlu godinu dočekujemo sa retrogradnim Merkurom. Nije baš sjajno. Ipak, ovog puta Merkur će prvog dana 2024. godine biti u znaku Strijelca. U Strijelcu će biti i Venera i Mars, što ipak obećava laganiju atmosferu i energiju od prethodne, kada je Merkur išao unazad kroz karmički znak Jarca. Ono što je bitno je analizirati na godišnjem nivou tranzite dalekih planeta. U godini koja slijedi, prije svega, važan je prelazak Jupitera iz znaka Bika u Blizance, krajem maja (26.5 ). Ovu promjenu mogu osjetiti najviše ljudi čiji je Jupiter vladar (Strijelčevi, Ribe).

Velike promjene na državnom nivou

Jupiter je planete sreće i blagostanja. On je naš čuvar, kako na ličnom nivou, tako i na globalnom. Donosi nam zaštitu i sreću. Ovaj znak ne odgovara intuitivnoj energiji Jupitera, jer će intelektualne analize i protok viška informacija kojim zapravo vladaju Bliznaci, praviti pometnju u donošenju odluka iznutra, intuitivno i u sprezi sa svojim istinskim unutrašnjim potrebama. Jupiter u Blizancima može da donese na svjetskom nivou povećane probleme u saobraćaju, kontaktima, učenju, informacijama, koje mogu biti kontradiktorne. Previše informacija kojima smo sve više zatrpani i zagušeni, ove godine mogu da dostignu vrhunac. Većina informacija za nas mogu biti nepotrebne. Ipak, Jupiter je naš zaštitnik, pa ako razmišljamo u pravcu osvješćenja, ova postavka na globalnom nivou može iznjedriti i potrebu za školskim reformama, obraćanje više pažnje na djecu i njihove potrebe te više se fokusirati na zaštiti njihovih prava. Mora se reći da Jupiter u ovom znaku nema kapacitet da razvije viši smisao tih reformi, podigne ideje iznad običnih razgovora i ispraznih teorija koje ne mogu ni da se razviju u konkretne promjene i djela.

Čitajte još

Važna velika konjukcija u toku ove godine desiće se između Jupitera i Urana u periodu od 18 – 22. aprila. Velike konjukcije donose i velike promjene na državnom nivou zemalja koje su povezane sa ovim planetama. Jupiter i Uran u Biku, u kome će se desiti konjukcija nakon 14 godina, mogu da donesu reforme koje su povezane sa hranom, poljoprivredom, novcem i finansijskim sistemom. Sistem vrijednosti u svakom pogledu ove godine može dobro da se pretrese i preokrene u nekom smislu. Uran u Biku nema kapacitet da iznjedri neku revoluciju ili drastičniju promjenu validnih sistema vrijednosti, ali Jupiter koji je, slobodno možemo da kažemo, vladar velikog novca i finansija, može da ojača potrebu u društvu da se nešto mijenja i napravi reformu po pitanju novca, ulaganja i valuta koje vladaju svijetom.

Unutrašnje transformacije očekuju Vodolije

Sigurno je da će doći do promjena tačnije jačanja jedne posebne valute, novih vrijednosti i protoka novca na neki drugi način. Velika konjukcija, u koju spadaju Jupiter i Uran, može da aktivira države koje je imaju u natalnoj karti ili su na neki način povezane sa njom (Francuska, Rusija, Kina). Konjukcije dovode do kraja jedne ere i početka druge, u ovom slučaju, najviše po pitanju finansijskog svjetskog toka, ideologije koja vlada trenutno u svjetskom poretku i tehnološkog razvoja. U periodu aprila kada se dešava ova konjukcija, biće i Merkur retrogradan (od 2.4 do 26.4 ), pa je sigurno da će ovaj mjesec biti aktiviran u vezi nekih svjetskih događaja po pitanjima koji su navedeni gore.

Pluton se već duže vrijeme sprema da se napokon otisne u dugu plovidbu po vodolijanskim vodama, te će krajem 2024. godine definitivno ući u Vodoliju i neće se vraćati u Jarca. Pluton od 21. januara ulazi u ovaj znak, ali će krenuti retrogradno od 3. maja do 12. oktobra i u tom periodu, od 3. septembra ponovo ući u Jarca, te će na posljednjem stepenom biti do 19. novembra. Od tog dana pa narednih 20. godina on će prolaziti kroz Vodoliju i donositi velike promjene u našem kolektivnom nesvjesnom. Velike unutrašnje transformacije očekuju Vodolije (ljude koji imaju i podznak Vodolije ili poziciju Mjeseca u Vodoliji u natalnoj karti), naročito one koji su rođeni u prvoj dekadi ovog znaka.

Velike promjene koje nam slijede, najavljuje i Neptun, koji će ipak tek u martu 2025. godine promijeniti znak, nakon trinaest godina prolaska kroz Ribe, u kome se nalazio u svom sjedištu. Od tada ulazi u prvi znak zodijaka i fokus energije koju ova planeta predstavlja premješta u muški, borbeni, vatreni znak. Mora se reći da će zapravo sve daleke planete do sredine 2026. godine preći u muške znake, pa će dominirati od tada upravo aktivna energija muškog principa. Sve u zavisnosti šta preovlada u kolektivnom svetu našeg postojanja, ovo može govoriti o novim konstruktivnim počecima reformiranja zastarjelih principa i obrazaca i stvaranje novog sveta, a sa druge strane može govoriti o aktivnosti vojske, ratovima i aktiviranja borbe, naročito otrovima i hemijom, trovanja vode itd, te na agresivan i destruktivan način donijeti neophodne promjene u kolektivnom nesvjesnom naše ljudske civilizacije.

Dva pomračenja Sunca i Mjeseca

Marsa će Nova godina zateći na posljednjim stepenima Strijelca. Brzim hodom proći znak Jarca, Vodolije, Ribe i tako sve do Lava, pred kraj godine, kada će usporiti i krenuti retrogradno, od 6. decembra. Za Ovnove i Škorpione, upravo kraj godine može biti intenzivniji period godine, kada

im stižu lekcije i dugovi koje nisu isplatili u prethodnom vremenu.

Venera ide sve vrijeme direktno, te za Bikove ide i dalje vrlo povoljan period za ulaganja i novac, do kraja maja 2024 godine, kada Jupiter ulazi u Blizance. Upravo suprotno za Vage, jer iako će Jupiter biti u lošoj poziciji za sebe u Blizancima od 26.5, za Vage će to biti bolji i prosperitetnijji
period ove godine. Vage su i dalje na neki način uspavane, izuzev prolaska Marsa kroz Ovna (od 1.5 do 9.6) ove godine, kada će razdrmati i aktivirati njihovu kuću partnerstva na grub način.

Čitajte još

Promjene, ukoliko ih žele ili strepe od njih, baš po pitanju partnerstva idu u tom periodu ove godine za pripadnike znaka Vage. Ono što je bitno znati za ovu godinu je i da će biti dva pomračenja Sunca i Mjeseca, i to u periodu od 25.3 do 8.4 (prvi datum je pomračenje Mjeseca a drugi Sunca) i od 18.9 do 2.10.2024 kada se isto dešava prvo pomračenje Mjeseca, a zatim Sunca. Kao što se vidi da će i ovim eklipsama biti prije svega aktiviran period aprila, naročito početak ovog mjeseca, pa zajedno sa retrogradnim Merkurom i velikom konjukcijom koja se dešava u aprilu, ustalasan je dakle, u smislu globalnih dešavanja upravo period ranog proljeća.

Negativniji dio godine

Tokom ove godine, pored aprila, Merkur će ići unazad i gotovo cijeli avgust (od 5. do 28.8 ). Period tokom avgusta kada Merkur ide unazad, naročito za Lavove može biti izazovan. Merkur će krenuti iz znaka Djevice retro, ući će u Lava tokom hoda unazad i praviti napete aspekte sa
Uranom. Ovo može biti negativniji dio godine pa čak i naredni period do sredine oktobra za njih, jer u septembru ide i pomračenje Sunca koje itekako utiče na Lavove, a naročito na Rakove, pa periodi pomračenja u aprilu i septembru i za njih su vrlo intenzvini. Najviše po pitanju emocija i lične energije, koja može biti u padu tokom ovih mjeseci.

Naredni retro period ide od 27.11 do 15.12, kada će Merkur ići unazad kroz znak Strijelca. Interesantna godina za Strijelčeve, najviše po pitanju braka, partnerstva i odnosa sa javnošću. Jupiter, njihov vladar ulazi u znak Blizanaca od kraja maja, te ulazi u njihovu sedmu kuću, koja se
upravo odnosi na ovaj životni segment. Mladji Strijelčevi mogu da uplove u bračnu luku, da počnu ozbiljnije razmišljati o toj temi ili pak da nađu osobu koja će im to i postati. Ipak, početak godine pa i kraj ove godine, koja počinje i završava sa retrogradnim Merkurom u Strijelcu, može
da im donese lekcije u vezi donošenja odluka, komunikacije ili oklijevanja u vezi toga. Bitno je da se puste u ono što im njihov život i donosi i da ne biježe od toga.

Uskladiti energije oko nas

Saturn je i dalje u Ribama, te nastavlja sa dijeljenjem lekcija pripadnicima ovog znaka, što ne mora da bude i negativno, nego da to budu ozbiljnije lekcije po pitanju posla. Tačnije, Saturn će se potruditi da ih razdrma, da odrastu i da svoje talente i kapacitete maksimalnije iskoriste. Ribe
koje su sklone letargiji i bježanju iz stvarnosti, te će ih, na neki način ovaj učitelj, suočiti sa realnosti i spustiti iz oblaka na planetu Zemlju.

Polako ali sigurno sve daleke planete tranzitiraju ka novim znacima. Neminovno je da nam dolaze velike promjene. Na ličnom planu treba se uskladiti sa energijama oko nas. Na kojem ste vi kanalu, ili bolje reći na kojoj frekvenciji treba da oslušnete sebe i da prilagodite upravo svoju
vibraciju sa sebi sličnima. Pronađite ljude koji misle, osjećaju kao vi. Pronađite sebe kroz druge!

Civilizacijski tok mijenja pravac narednih godina, a vi treba da se prestroijte u jednu traku ovog puta. Važno je da na vrijeme smislite gdje idete i da se prilagodite tome.

Ovdje pročitajte i godišnji horoskop za 2024. godinu, pojedinačno za svaki znak zodijaka. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare