Pronađena panda koja je pobjegla iz zoo vrta u Nemačkoj

Lifestyle 04. jul 202118:46 0 komentara
Youtube

Došlo je do sretnog završetka velike akcije potrage nakon što je ovih dana nestala panda Jang iz zoološkog vrta u Duisburgu sretno pronađena i vraćena u dobrom zdravlju. 

Životinja je pronađena nedaleko od ograđenog dijela za pande, u krošnji drveća koje je u području zoološkog vrta, objavili su djelatnici.

Jang je spušten vatrogasnim ljestvama i odmah odveden u veterinarsku ambulantu na pregled.

Pretpostavlja se da se životinja, koja je nestala dan ranije iz svog staništa, vjerojatno u jednom trenutku popela preko ograde za pande uz pomoć “pomagala za penjanje biljaka”, naveo je zoološki vrt.

Kako je objavljeno, riječ je o crvenoj ili manjoj pandi, koja je ugrožena vrsta. Razlog tome je, između ostalog, sječa drveća, širenje poljoprivrede i lov.

Zoološki vrt u Duisburgu, gradu na zapadu zemlje u regiji Ruhr, zamolio je tijekom potrage svoje stanovnike  da u slučaju da su vidjeli pandu to odmah jave policiji  te je pozvao ljude da ne pokušavaju sami uhvatiti pandu.

Crvene pande, čija su tijela dugačka oko 50 centimetara, ne računajući rep, a teže oko 5 kilograma, bezopasne su za ljude, naveo je zoološki vrt.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!