Spavanje u grudnjaku: Dobro ili loše po zdravlje?

Lifestyle 24. sep 202221:58 0 komentara
Unsplash

Dok neke žene sanjaju o skidanju grudnjaka čim dođu kući s posla, druge ga nose 24 sata. Je li spavanje u grudnjaku dobro za žene?

U odgovoru na ovo pitanje, kada se pozivamo na nauku, možemo reći da nema medicinskih studija koje ukazuju na bilo kakve negativne efekte spavanja u grudnjaku.

U stvari, ženama s većim grudima čak se i preporučuje nošenje grudnjaka.

“Nošenje sportskog ili grudnjaka bez žica i košarica kada spavate pomoći će da se ograniči kretanje grudi dok spavate, što ublažava bolove u grudima i dovodi do boljeg sna”, kaže kirurginja Regina Hampton, koja je osnovala Studio za njegu grudi u Washingtonu (Breast Care for Washington).

Isto kaže i doktorica Terri-Ann Samuels, koja smatra da “nošenje grudnjaka dok spavamo je korisno dok god nas on ne ‘siječe’ i ne prekida cirkulaciju”.

Liječnica ističeda “nema objavljenih podataka da postoji bilo kakva šteta od spavanje u grudnjaku, kao što su efekti raka dojke, loša cirkulacija krvi ili usporen rast grudi”, prenosi B92.

“Ako postoji bilo kakav razlog za zabrinutost, to je jednostavno da ne bi trebalo nositi grudnjak koji je previše zategnut ili koji vam se usijeca u kožu, što može izazvati iritaciju kože i poremećen san”, dodala je Samuels.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!