Tri mesarska trika koji će vam pomoći smanjiti račun za hranu

Lifestyle 15. mar 202415:11 0 komentara
Pexels

Nije tajna da manje koštaju uglavnom oni komadi mesa koje je potrebno dulje kuhati.

Goveđa potkoljenica, pileći batak i svinjska lopatica jeftiniji su od manje masnog mesa poput odreska ili pilećih prsa.

Masniji komadi imaju više okusa

Jedan britanski mesar rekao je za The Sun“Masniji komadi imaju više okusa i možete ih staviti u štednjak i napraviti fino jelo za sitan novac.”

Također preporučuje janjeća prsa, koja se mogu sporo kuhati na laganoj temperaturi, a zatim dovršiti na jakoj vatri kako bi postali hrskavi.

Jetrica, bubrezi, jezik i srce nekada su bili simbol štedljivog kuhanja

A ova teška gospodarska vremena mogla bi samo najaviti njihov povratak.

Konzumiranje iznutrica je savršen izbor za pristupačan život, ali i najjeftiniji način da dobijete proteine iz mesa.

Dalje, janjeća iznutrica je obično jeftinija od goveđe, a janjeće srce ima vrlo blag okus te je narezano na tanke ploške savršeno meso za prženje.

Tražite od mesara dodatke

Zamolite mesara da vam očisti pile, samelje mljeveno meso s većim udjelom masti ili čak ubaci malo besplatnih kostiju da napravite juhu punu hranjivih tvari.

One se mogu koristiti kao temeljac za fine i jeftine juhe ili variva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!