Ugledni Vogue odabrao najbolje plaže u Europi. Na popisu se našla i jedna hrvatska

Lifestyle 25. jun 202417:04 0 komentara
Pixabay

Časopis Vogue izdvojio je jedanaest plaža za koje smatraju da bi trebale biti na popisu svakoga turista koji posjećuje Europu.

Torre Sant’Andrea, Italija

Ova plaža nalazi se u pokrajini Apulija i prema časopisu Vogue World ono što čini ovu plažu posebnom su fascinantne formacije stijena i intenzivno tirkizno more.

Praia Dona Ana, Portugal

Turisti koji posjećuju Portugal ovu plažu mogu naći u blizini grada Lagos koji se nalazi u pokrajini Algarve na jugu Portugala. Okružena je zlatnim vapnenačkim liticama i pijeskom kao i impozantnim kamenim formacijama te morskim špiljama.

Pixabay

Reynisfjara, Island

Vogue navodi kako je okruženje ove plaže veoma upečatljivo. Odete li na ovu plažu možete vidjeti velike stijene, špilje i brojne manje uvale.

Plaža Kaputaş, Turkey

Smještena u Anatoliji, ova plaža nudi netaknutu prirodu i tirkizno more okruženo strmim i neravnim liticama.

Pointe de l’Aiguille, Francuska

Ova plaža smjestila se na Azurnoj obali te nudi mirnije iskustvo Francuske rivijere. Prepoznatljiva je po upečatljivim crvenim stijenama koje su rezultat vulkanske lave stare nekoliko milijuna godina.

Plaža Pasjača, Hrvatska

Pixabay

Jedina hrvatska plaža koja se nalazi na listi je Pasjača koja se nalazi južno od Dubrovnika. Vogue ističe kako je plaža nudi zadivljujuću plavo-zelenu boju mora i zapanjujuće litice kao i stepenice uklesane u stijene.

Platja de sa Boadella, Španjolska

Ovu plažu možete naći u regiji Costa Brava, okruženu liticama i borovima. Karakterizira ju zlatni pijesak i tirkizno more uz miran ambijent.

Nacionalni park Thy, Danska

Park, poznat po svojim visokim valovima privlači stanovit broj surfera. Osim valova, park nudi niz slikovitih plaža.

Plaža Tsigrado, Grčka

Vogue ističe kako se plaža nalazi u slikovitoj uvali koja nudi surovu ljepotu, pijesak i morske špilje.

Plaža Luskentyre, Škotska

Ova škotska plaže je zagonetna i spektakularna te posjetiteljima nudi kilometre bijelog pijeska i tirkizne vode koji stvaraju tropski izgled unatoč svome sjevernom položaju.

Pixabay

Plaža na uvali Ghajn Tuffieha, Malta

Nedavno proglašena najljepšom plažom u Europi, ovaj skriveni dragulj uz obalu Malte poznat je po crvenom pijesku i slikovitim liticama. Plaža se nalazi na sjevernom kraju otoka i u zaštićenoj uvali, što omogućava opušteno iskustvo za kupače i ronioce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!